Platforma este disponibilă în următoarele țări: Poland Romania
Aforti Exchange

Grupul AFORTI, cu o nouă strategie pentru 2018-2020 - comunicat de presă

12 aprilie 2018

Intrarea Aforti Holding pe piața principală a Bursei de la Varșovia, instiintarea publica a încă două companii din grupul AFORTI, demararea activităților de leasing, extinderea in străinătate în cel puțin alte șapte țări și dezvoltarea rețelei de sucursale, și a sucursalelor din toată Polonia - astfel de obiective ambițioase de afaceri sunt prezentate de Grupul Aforti strategii pentru perioada 2018-2020.

AFORTI - un holding financiar administrat de Claudius Sytka, care oferă împrumuturi nebancare, servicii de colectare a debitelor și factoring pentru companiile din sectorul IMM-urilor și gestionează platforma de schimb valutar pe Internet - planifică alocarea unui minim de 23 de milioane de euro pentru implementarea strategiei pe 3 ani. Investițiile vor fi finanțate din capitaluri proprii, însă Grupul are în vedere și acumularea de fonduri suplimentare de pe piața de capital și are în vedere finanțarea de tip mezanin.

Trecerea Aforti Holding - o companie listată pe NewConnect începând cu 2011 - pe piața principală a WSE este planificată pentru începutul anului 2018 și 2019. În prezent, compania continuă să vândă și acțiunile Aforti Finance, lansate la sfârșitul celui de-al patrulea trimestru al anului 2017, într-un mod de plasare privată. În februarie 2018, compania specializată în servicii financiare și împrumuturi nebancare pentru microîntreprinderi și întreprinderi mici și mijlocii a ales consilierul autorizat, care va fi responsabil pentru introducerea acțiunilor sale la tranzacționare în sistemul de tranzacționare alternativă pe piața NewConnect. Debutul poate avea loc încă în prima jumătate a anului 2018.

În același timp, Grupul Aforti are în vedere publicarea Aforti Exchange - o platformă online de schimb valutar, disponibilă acum nu numai pe piețele poloneze și românești, ci și pe operațiunile din Bulgaria. În conformitate cu strategia Grupului AFORTI - în următorii 2-3 ani, bursa de schimb Aforti Exchange va apărea în cel puțin 7 alte țări din UE și CEE, inclusiv Republica Cehă, Ungaria, Croația, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Albania și Macedonia.

– Scopul activității planificate a companiilor din grupul AFORTI pe piețele de capital - pe lângă transparența activităților desfășurate - este în primul rând diversificarea surselor de finanțare a investițiilor prevăzute în strategia pentru 2018-2020. Presupunem că, în acest fel, vom putea obține cel puțin 20 de milioane de euro pentru dezvoltarea ulterioară a Grupului - subliniază Klaudiusz Sytek, președintele Consiliului de Administrație al Aforti Holding.

Compania Aforti Finance intenționează, de asemenea, să se extindă la nivel internațional, si se pregătește, de asemenea, să debuteze cu NewConnect. Prima țintă este piața românească, unde AFORTI este deja prezentă cu platforma de schimb valutar online pentru companii.

–Am demarat acapararea piețelor străine de pe bursa de schimburi valutare Aforti Exchange, deoarece implică praguri de intrare mult mai mici decât în cazul companiilor care furnizează servicii financiare, pentru care este necesar să se construiască modele de punctaj. Ne-am pregatit pentru aceasta misiune in ultimele cateva luni, deci presupunem ca debutul Aforti Finance pe piata romaneasca si in acelasi timp inceperea operatiunilor de operare poate avea loc in al treilea trimestru al anului 2018 - spune Klaudiusz Sytek.

Grupul Aforti - pe lângă activarea operațiunilor pe piețele externe - presupune, de asemenea, dezvoltarea dinamică a rețelei din țară, legate de lansarea de noi sucursale și de reprezentante proprii care oferă servicii de creditare, colectare a datoriilor și factoring pentru întreprinderile mici și mijlocii, sub denumirile comerciale: Aforti Finance, Aforti.Colections,si Aforti Factor. Grupul AFORTI, la sfârșitul anului 2017, a constituit aproape 150 de angajați, angajați în 17 sucursale din toată Polonia și într-o unitate din România.

Dezvoltarea internă dinamică a Aforti Finance presupune, de asemenea, introducerea unui serviciu de aplicații online, care ar trebui să fie disponibil în 2018 și lansarea propriului call center, datorită căruia va fi posibil un serviciu eficient și eficient al clienților.

La rândul său, Colections Aforti, o companie specializată în servicii de gestionare a creanțelor și de colectare a datoriilor, presupune o creștere a potențialului de recuperare a creanțelor pentru perioada 2018-2020, inclusiv prin creșterea numărului de posturi din cadrul call-center-ului, a serviciilor juridice, precum și prin extinderea rețelei de vânzări.

În același timp, cea mai mare investiție a AFORTI în domeniul finanțării facturilor - ca parte a dezvoltării tehnologice continue - va fi introducerea serviciilor de factoring online. Aforti Factor se pregătește deja să implementeze un sistem de gestionare a produselor de factoring, datorită căruia noua soluție va fi disponibilă în 2018.

Extinderea semnificativă a portofoliului de produse și servicii oferite întreprinderilor mici, mijlocii de către companiile din grupul AFORTI va fi însoțit de dezvoltarea de noi domenii de activitate, bazate, printre altele, pe pe extinderea portofoliului de produse pentru corporații și servicii bancare de investiții în domeniul leasingului. În acest scop, AFORTI va numi o nouă societate în următorii 3 ani sau va dobândi o entitate existentă.

–Strategia de afaceri a grupului AFORTI pentru perioada 2018-2020 se bazează în primul rând pe creșterea activității pe piețele de capital și pe creșterea organică. Pentru a extinde portofoliul de produse și servicii, nu excludem totuși preluările companiilor externe, concentrându-ne în acest moment pe expansiune, atât pe piața internă, cât și pe cea externă. Investițiile planificate de AFORTI pentru următorii 3 ani vor necesita cheltuieli financiare uriașe, astfel încât una dintre cele mai importante sarcini ale personalului de conducere va include și activități destinate atragerii de fonduri pentru dezvoltarea ulterioară. Diversificarea surselor de finanțare a investițiilor, în care ne-am specializat în ultimii ani, ar trebui să asigure implementarea eficientă a strategiei, stabilind în același timp un calendar pentru activitățile planificate pentru următorii 3 ani - rezumă Paweł Opoka, directorul de vânzări al Aforti Holding.

Cumulativ după patru trimestre ale anului 2017, grupul Aforti a generat venituri consolidate de peste 190,73 milioane PLN și profit net de 2,18 milioane PLN. În această perioadă, EBITDA sa ridicat la 8,3 milioane PLN, rentabilitatea netă a atins nivelul de 1,14%, ROE a crescut la 42,3%, ROA la 2,43%, capitalizarea Aforti Holding pe piața NewConnect la nivelul PLN 24,88 milioane PLN la sfârșitul lunii decembrie 2017.

Astfel, veniturile consolidate înregistrate de grupul AFORTI au crescut cumulat după patru trimestre ale anului 2017 cu peste 206%, de la 62,3 milioane PLN în 2016 la 190,73 milioane PLN în 2017. În schimb, profitul net al Grupului Aforti pentru anul 2017 a crescut cu aproape 316%. - de la 0,52 milioane PLN câștigate în anul precedent la 2,18 milioane PLN la sfârșitul anului 2017. În același timp, profitabilitatea netă a Grupului AFORTI a atins 1,14%. față de 0,84%. la sfârșitul anului 2016.

Acestea sunt rezultatele financiare record în istoria exploatației, pe care companiile din portofoliul AFORTI le-au obținut prin furnizarea de servicii financiare specializate pentru micro, întreprinderi mici și mijlocii.

×Ne cerem scuze! Browserul dumneavoastră CommonCrawl 2.0 nu îndeplinește parametrii minimi ceruți de platforma noastră. Vă rugăm să actualizați browserul.