Platforma este disponibilă în următoarele țări: Poland Romania
Aforti Exchange

Comentariu Aforti Exchange: Petrolul brut pe o tendință previzibilă. Ne așteaptă corecții după creșterile din ultima perioada.

16 mai 2018

Marek Paciorkowski, Director Piețe Financiare, Aforti Exchange / AFORTI Group

AJjDyU1DWPBYAAAAAElFTkSuQmCCPotrivit experților Aforti Exchange, panica pe piața petrolului, declanșată aparent de situația tensionată între SUA și Iran ca urmare a denunțării de către americani a acordului nuclear, a avut de fapt originea într-un context care se contura încă din toamna anului 2017.

Creșterea prețului "aurului negru" a fost susținută de recenta diminuare a rezervelor SUA. Potrivit Departamentului de Energie al Statelor Unite (DoE), rezervele de petrol au scăzut săptămâna trecută cu 2,2 milioane de barili, sau 0,5%, până la 433,76 milioane de barili. Ca rezultat, petrolul european a fost evaluat la 78 USD, în timp ce petrolul american a atins nivelul de 72 USD. Potrivit experților Aforti Exchange însă, creșterile cotațiilor la țiței erau de așteptat in condițiile in care indicatorii de analiza tehnica sugerau acest lucru încă din septembrie 2017.

În același timp, e de presupus că actual val de creștere ar putea antrena in următoarele luni testarea principalei linii de trend descendente, care în prezent figurează in jurul pragului de 90 USD.

KPiUgbaNbm+I9BH6O+Lwy8JwPd+1KOcR5jBsYMjBkYMzBmYMzAmIHfz8AvCt1KAprGnvUAAAAASUVORK5CYII=

Sursa: Aforti Exchange - nivelul  prețului petrolului lunar

 

Trendul actual: Țițeiul se îndreaptă spre 78,80 USD

Evoluția de pe piața globala a țițeiului, deși privită ca excepțională în ultimele zile, nu ar trebui sa ne surprindă. Actualul trend ascendent, susținut de formarea puternică a oRGR, începuse din septembrie 2017, când zona  46,15 - 48,80 USD fusese depășita de preț.

În prezent, piața se apropie de cel mai apropiat punct de rezistență pe termen lung, pe care l-am identificat la 78,80 USD. Acest nivel este dat de minimele din septembrie 2011, când ne-am confruntat cu primul val de scăderi, care a dus în cele din urmă cotațiile la nivelul de 33,60 USD, undeva la începutul anului 2016.

Actuala tendință ascendentă este însă matura și, prin urmare, suntem deschiși la corecții locale. In concluzie, daca așteptările detaliate mai sus se materializează, în următoarele câteva luni vom asista la testarea liniei principale de trend descendent, care în prezent vine pe la 90 USD.

 

×Ne cerem scuze! Browserul dumneavoastră CommonCrawl 2.0 nu îndeplinește parametrii minimi ceruți de platforma noastră. Vă rugăm să actualizați browserul.